Ексклюзиви
понеділок, 06 грудня 2010 14:05

Відмова від куріння покращує настрій

Відмова від куріння покращує настрій

За словами фахівців медичної школи університету Брауна, відмова від куріння благотворно впливає не тільки на фізичне здоров'я, але і сприяє поліпшенню настрою. Відзначимо, багато людей палять, тому що вважають сигарети одним з найбільш ефективних засобів для полегшення симптомів підвищеної тривожності та депресії.

В рамках дослідження, присвяченого симптомам депресії у жінок, які намагалися кинути палити, з'ясувалося, що переважна більшість відзначила у себе такий гарний настрій, якого у них ніколи не було до того, як вони позбавилися від звички. Як пояснює провідний автор роботи професор Крістофер Колер, припущення, що після відмови від куріння виникне так званий ефект відміни, є помилковим.

У експерименті взяли участь 236 чоловіків і жінок, котрі страждали від нікотинової, а також від алкогольної залежності. Випробовуваним видали антинікотинові пластири і провели з ними бесіди про шкоду сигарет і спиртних напоїв. Також їм розповіли, як допомогти собі позбавитися від шкідливих звичок. Ті учасники, які послідували даним рекомендаціям і хоч би на якийсь час змогли відмовитися від своїх пристрастей, практично відразу відзначили позитивні зміни в своєму настрій. З поверненням же до звички він знову погіршувався.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Відмова від куріння покращує настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути