вівторок, 14 грудня 2010 15:48

Від пасивного куріння страждають вуха

Від пасивного куріння страждають вуха

Команда дослідників з Гарварду заявила, що люди, члени сімей яких регулярно палять просто в домі, набагато частіше страждають від інфекційних захворювань вух і їхніх рецидивів.

Дослідження стало частиною анкетування, присвяченого новинам здорової поведінки. В рамках роботи фахівці з Гарвардського університету протягом року спостерігали за ставленням до куріння представників 90961 сім'ї.

Як відзначає провідний автор дослідження професор Саммер Хоукінс, відсоток сімей, в яких палять вдома, стає все більшим. На даний момент взаємозв'язок пасивного куріння і погіршення слуху не вивчений повною мірою. Проте, на думку учених, подібну дію нікотину й інших шкідливих речовин, що містяться в сигаретах, викликає роздратування органів слуху. В результаті вони стають сприйнятливішими до різних інфекційних захворювань.

Як писала раніше Gazeta.ua, завзяті курці середніх років, які викурюють на день по 40 сигарет, збільшують тим самим ризик розвитку хвороби Альцгеймера удвічі.

Цей факт під час досліджень з'ясували американські вчені з науково-дослідного центру Kaiser Permanente під керівництвом доктора Рейчел Вітмер.

Дослідження також засвідчили: куріння підвищує ризик розвитку певної форми слабоумства.

Росбалт

Зараз ви читаєте новину «Від пасивного куріння страждають вуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути