середа, 26 травня 2010 15:02

Вчені знайшли смертельний для людини вид водоростей

Вчені знайшли смертельний для людини вид водоростей

Після дослідження кількох пацієнтів з різноманітними язвами на шкірі дослідники університету Токіо знайшли новий вид водоростей, які викликають грибок на людській шкірі. Звичайні антибіотики в таких випадках не допомагають і пацієнт може померти, пише National Geographic.

Водорості назвали Prototheca cutis. Поки опіки від них зафіксували у трьох людей, які купалися в одній затоці біля столиці Японії.

"Ці водорості викликають спочатку невеликий свербіж та почервоніння. Проте якщо це місце одразу не обробити антисептиками, то може початися зараження. При контакті зі шкірою може виникнути сепсис та інші ускладнення, які призводять до смерті", - розповів керівник групи вчених.

У свою чергу керівник Харківського інституту ботаніки Юрій Солерський заявив Gazeta.ua, що ці водорості є організмами, які складаються з однієї клітини. Вони можуть рости в стічних каналах.

"Водорості потрапляють зі стічними водами в море і там починають посилено рости. Причому його зарості можуть досягати трьох метрів. Найбільш незахищені ділянки людського тіла для цих водоростей - це шкіра рук, ніг та обличчя", - зазначив науковець.

Поки що такі водорості знайшли в одній затоці Токіо. Зараз дослідники прочісують інші акваторії.

"Мабуть, такі водорості не дуже розповсюджені, бо раніше їх не помічали. Проте вони можуть бути біля пляжів, де влітку багато людей. В чорному морі такі водорості поки не знаходили. Але його екологічний стан незадовільний, тому там можуть виникати небезпечні мікроорганізми", - додав Солерський.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли смертельний для людини вид водоростей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути