субота, 13 червня 2009 02:58

Дитячу шкіру зволожують ваннами з водоростей

Автор: фото надане туристичною компанією-оператором TEZ TOUR
  У спа-салоні ”Бабель Палас” у турецькому місті Кемер шоколадний масаж для дітей називають африканським. Його роблять афроамериканки. Спершу тіло змащують какао-маслом, потому візерунками наносять шоколадну помадку. Вона солодка на смак
У спа-салоні ”Бабель Палас” у турецькому місті Кемер шоколадний масаж для дітей називають африканським. Його роблять афроамериканки. Спершу тіло змащують какао-маслом, потому візерунками наносять шоколадну помадку. Вона солодка на смак

У косметичних салонах стають популярними косметичні процедури для малюків. Косметологи радять підбирати процедури індивідуально, щоб не зашкодити вразливому дитячому організму.

? Дітям корисне очищення й зволоження шкіри косметикою, ? вважає завідувач кафедри дерматовенерології і косметології Донецького національного медуніверситету Тетяна Проценко, 55 років. ? Особливо зволоження необхідно дітям, які страждають на псоріаз, атипічний дерматит. Схильність до хвороби передається спадково. Щоб її попередити, шкіру необхідно ретельно доглядати.

Живити шкіру малечі не потрібно. Вона й так добре зволожується. Їм протипоказані косметичні обгортання. Плівка порушує повітряний обмін шкіри, суміші перевантажують шкіру зайвими речовинами.

? Обгортання ми робимо тільки за рекомендацією лікаря дітям із 12 років, ? каже косметолог запорізького центру ?Дольче Віта? Юлія Плешко, 34 роки. ? Це процедури з водоростями, які розігріваються від тіла. Аплікації морськими рослинами роблять на хворі суглоби або хребет.

Водорості розширюють судини, покращують кровообіг. Пори шкіри розкриваються, через них виходять шлаки й токсини.

Проценко зазначає, що зволоження шкіри малюків відбувається завдяки водним процедурам. Тому деякі спа-процедури корисні для дітей.

? Діти від одного року приймають у нас ванни ?енергококон?. Пристрій нагадує ванну, накриту напівкруглою кришкою. У ній є отвір для голови, щоб дитина не дихала вологим повітрям, ? розповідає Юлія Плешко. ? У воді розчиняємо суміш із морської солі з пудрою. Вона частково позбавлена натрію, але багата на магній. Ця сіль прозора. Вона корисна для шкіри дітей, бо ніжна й легка, на відміну від звичайних сумішей для ванн. Процедури добре впливають на нервову систему дітей. Малеча стає спокійною, врівноваженою. Ванни приймають раз на чотири-п?ять днів.

Дітям від 6 до 8 років корисні ванни з водоростями, розтертими в порошок. Вони містять корисні речовини, зокрема йод, що всмоктується шкірою. Вода має зеленуватий колір. У ванні роблять також аеромасаж. Інтенсивність бульбашок регулюють залежно від віку.

? А найулюбленішою процедурою для дітей і підлітків є шоколадний масаж, ? усміхається Юлія. ? Його практикують десь років із 12. Часто дарують на день народження. Процедура приємна: умикається музика, дітей обмазують гарячою шоколадною сумішшю. Додають мигдалеву олію для зволоження шкіри. Це сеанс аромотерапії, який тонізує, бадьорить, але не збуджує. Сам масаж роблять у чотири руки. Поєднують із легким доглядом за обличчям.

Тетяна Проценко стверджує, що справді важливий напрям підліткової косметології ? це профілактика дефектів шкіри після вугрових висипів. Також важлива проблема зайвої ваги, якою мають опікуватися і дерматологи.

Водні процедури для дітей у салонах коштують від 90 до 140 грн. Ціна сеансу шоколадного масажу ? 495 грн.

Зараз ви читаєте новину «Дитячу шкіру зволожують ваннами з водоростей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути