Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2012 12:25

Вчені довели, що кохання може вбити людину

Вчені довели, що кохання може вбити людину

Напередодні дня святого Валентина британські медики довели, що такі почуття як любов, страх і горе дійсно можуть вбити людину, викликавши розрив серця, пише газета The Gurdian.

Кардіохірург Александр Ліон вважає, що нездоланний страх, сильна душевна біль або, навпаки, радість можуть призвести до серцевої недостатності. Тепер цей феномен носить назву "синдром розбитого серця".

Причина цієї хвороби - кардіоміопатія стресу, тобто масивний викид адреналіну, який паралізує нижні камери серця і переносить все навантаження на верхні камери.

Раніше вважалося, що адреналін змушує серце працювати швидше. Але відкриття лікаря Ліона говорить про те, що так буває не завжди. В деяких випадках адреналін, навпаки, викликає слабкість і паралізує роботу серця в організмі, що практично неминуче призводить до загибелі людини.

Відкриття "синдрому розбитого серця" пояснює, чому так багато людей помирає в перші дні після втрати близьких людей.

На думку лікаря Ліона, людей, які померли від "синдрому розбитого серця", набагато більше, ніж показує офіційна статистика. Він вважає, що цей синдром може маскуватися під звичайний серцевий напад або ішемічну хворобу серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розірвати стосунки "красиво" допоможе зрада і чесне зізнання

Мабуть, одним із доказів його правоти може служити нещодавній випадок в США. У штаті Пенсільванія подружжя Марджорі і Джеймс Лендіс, які прожили в шлюбі 65 років, померли в один день. Першою пішла з життя літня жінка, на прощання колишній льотчик ВПС сказав їй, що скоро вони зустрінуться - через 88 хвилин він помер від серцевого нападу.

Примітно, що раніше вчені з університету Глазго прийшли до висновку, що після загибелі одного з подружжя ризик померти протягом найближчих шести місяців у вдів і вдівців зростає на 30%.

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели, що кохання може вбити людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути