понеділок, 13 лютого 2012 19:26

На День святого Валентина дарують сердечка і ключики

На День святого Валентина купують ювелірні прикраси з двох половинок — сердечка і ключики. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли у столичному ювелірному салоні "Золотий Остап".

"На день святого Валентина дарують підвіски з двох половинок . Такі вироби притягують одне до одного, дають відчуття, що лише зі своєю половинкою ви стаєте одним цілим. Кажуть, часте споглядання однієї половинки здатне навіяти чоловікові думку про необхідність одруження", - розповіла директор магазину Ольга Брестовецька.

За її словами, популярністю користуються вироби у візантійському стилі.

"Це — один великий камінь, оздоблений сріблом. Також купують прикраси в етнічному стилі — намиста з натурального каміння. Кажуть, камінь слід підбирати за знаком зодіаку, але в це вже ніхто не вірить. Прикраси підбирають до гардеробу або кольору очей. За подарунками на день усіх закоханих приходять переважно чоловіки. Жінок — лише 30 відсотків. Беруть недорогі прикраси зі срібла і біжутерію", - додала вона.

"Дівчина просила, щоб на день закоханих подарував їй годинник або рюкзак. Прочитав, що годинники дарувати не можна, а рюкзак — це дуже банально. Вирішив купити браслет. Дівчина носитиме його на руці і постійно згадуватиме про мене", - розповів Вадим Колісніченко. Він купив своїй дівчині срібний браслет за 409 грн.

"Золотий не купував, бо дівчина носить лише срібні прикраси. Каже, золото носитиме, коли вийде на пенсію", - додав хлопець.

Брестовецька зауважила, що останнім часом стали популярними прикраси із срібла.

"Вони підходять жінкам різного віку — школяркам і пенсіонеркам. Та його не варто носити тим, хто має проблеми з щитовиткою. Якось одна жіночка принесла сережки. Каже: "Срібло неякісне, сережки у вухах чорніють". Експерт перевірив срібло і порадив жінці звернутися до лікарів. Через місяць прийшла і почала дякувати: "Якби не сережки, ніколи б не дізналася про свою хворобу. Лікар сказав, що саме через неї я погано спала і мала проблеми з нервовою системою", - поділилася Ольга Олександрівна.

Зараз ви читаєте новину «На День святого Валентина дарують сердечка і ключики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути