вівторок, 22 листопада 2011 09:02

У Південній Кореї користується попитом синьо-зелений бісер з праху померлих

У Південній Кореї користується попитом синьо-зелений бісер з праху померлих

Зараз усе більше людей у ??Південній Кореї вважають за краще перетворювати прах своїх кремованих родичів або подружжя в декоративні намистини, які можна скрізь носити з собою.

Раніше корейці ховали на цвинтарі 6 з 10 померлих, дотримуючись вчення Конфуція, який заповідав поважати мертвих і відвідувати їхні могили. Але тепер південнокорейська культура радикально змінилася - почасти завдяки західним віянням, але в основному через агресивну урядову кампанію, що закликає жителів країни перейти на кремацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Номер у японському готелі для покійників коштує 157$

Для невеликої і густонаселеної Південної Кореї надзвичайно важливий простір, саме тому в 2000 році уряд країни почав пропаганду кремації. Зрештою, був прийнятий закон, зобов'язуючий кожного, хто ховає свого родича, звільнити його могилу через 60 років.

Кремація породила і деякі інші суміжні послуги, зокрема, в Південній Кореї з'явилися компанії, що перетворюють прах на бісер, які за останні кілька років стали дуже популярними.

Одна з таких компаній, "Bonhyang", розплавляє прах у спеціальній печі за дуже високої температури протягом 90 хвилин, поки він не кристалізується і з нього можна буде сформувати намистини. Після такої обробки вони залишаються чистими, не мають запаху і не покриваються пліснявою. Найчастіше клієнти замовляють намистинки синьо-зеленого кольору, також користуються попитом рожевий, фіолетовий і чорний. Перетворення праху покійного на бісер коштує приблизно 900 $.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індуїсти Великої Британії борються за право проведення ритуальних кремацій

Компанії, що надають таку послугу, були також відкриті в США, Європі та Японії, проте там вони не мають великого успіху, оскільки більшість жителів цих країн вважають подібну утилізацію померлих богохульством. Вони також вважають, що вищезазначені компанії займаються цим виключно заради грошей, тоді як повага до покійних полягає в тому, щоб дозволити їм природним чином з'єднатися з природою.

Зараз ви читаєте новину «У Південній Кореї користується попитом синьо-зелений бісер з праху померлих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути