понеділок, 18 січня 2010 12:05

Індуїсти Великої Британії борються за право проведення ритуальних кремацій

Індуїсти Великої Британії борються за право проведення ритуальних кремацій

Англічанин індійського походження збирається подати сьогодні заявку до апеляційного суду Англії, борючись за право проводити у Великій Британії кремацію під відкритим небом, повідомляє The Guardian.

Давендер Гхай, 71-річний мешканець англійського містечка Тинсайд, бореться за право спалювання покійників у багатті, згідно з його релігійними і культурними переконаннями.

Боротьбу з законом Гхай веде впродовж останніх трьох років, після того, як йому було відмовлено у отриманні ліцензії на право проведення ритуальних кремацій, заборонених законом ще у 1930 році.

Під час попереднього слухання справи секретар суду Джек Стро заявив, що заборона розпалювати відкриті поховальні вогнища не є ущемленням людських прав Гхай. Вона зумовлена турботою про здоров"я населення, державну безпеку і громадську моральність.

Заява Стро викликала хвилю обурення на індуському форумі Великої Британії. На думку форумчан, твердження про те, що практика, яка проводилася протягом тисячоліть і до цих пір дотримується 800-стами мільйонами індусів Індії образлива і даремна.


Незважаючи на попередні невдачі, Гхай з оптимізмом оцінює свої шанси, після того заява секретаря розлютила так багато людей.

"Він не повинен був казати таких речей про наші традиції і культуру. Ми отримали велику підтримку після цього. Сподіваюсь, я зможу перемогти у цій справі. Здамся лише тоді, якщо помру".

Очікується, що слухання триватиме три дні.

Переклад: Gazeta.ua



Зараз ви читаєте новину «Індуїсти Великої Британії борються за право проведення ритуальних кремацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути