середа, 14 вересня 2011 16:49

Номер у японському готелі для покійників коштує 157$
6

Фото: Фото: Reuters

У передмісті Йокогами готель Хісайоші Терамури під назвою "Lastel" мало чим відрізняється від будь-якого іншого подібного закладу. Іноді його навіть сприймають як "любовний" готель, де пари можуть кілька годин провести наодинці.

Але насправді заклад є готелем для покійників, де можна розмістити 18 мертвих "постояльців" у комфортабельних охолоджених трунах.

"Ми говоримо відвідувачам, що в нас є тільки холодні номери", - в'їдливо відповідає Терамура на питання про те, що його співробітники говорять любовним парам, які шукають кімнату.

Один день перебування в "Lastel" коштує 12000 ієн (157$). Сплативши цю суму, сім'я, що втратила родича, може залишити його в номері, чекаючи своєї черги в одному з перевантажених роботою міських крематоріїв.

Зараз, коли Японія увійшла в період застою, смерть перетворилася на вигідний бізнес, і нове підприємство Терамури є тому яскравим прикладом.

За останні пару років смертність у країні відчутно збільшилась і продовжує рости.

Але, навіть незважаючи на економічний спад у країні, в японців не прийнято заощаджувати на похоронних церемоніях. Вони, як і раніше, витрачають приблизно 1,2 мільйони єн (близько 16000 $) на квіти, урни, труни та все інше. Це становить приблизно 21 мільярд доларів на рік, що в розрахунку на одного померлого в два рази більше, ніж на рік витрачають на похорон американці.

Зараз ви читаєте новину «Номер у японському готелі для покійників коштує 157$». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути