вівторок, 09 березня 2010 18:21

В туманності Оріона знайшли складові елементи життя

В туманності Оріона знайшли складові елементи життя

Космічний телескоп Гершель знайшов серед хмар пилу в туманності Оріона органічні молекули, які є складовими елементами життя. Це перші органічні сполуки, знайдені у відкритому космосі. З їхньою допомогою вчені хочуть з"ясувати, як можна вижити в умовах холоду та радіації.

Вчені з Європейського космічного агентства заявили, що віднайшли в космосі органічні молекули. Вони плавають у хмарі зоряного пилу в туманності Оріона. Поки науковцям не відомо, як ці молекули змогли вижити в умовах вакууму та зіркової радіації.

Керівник європейських досліджень Браєн Невер каже, що знайдені сполуки відповідають монооксиду вуглецю та метанолу. Вони, можливо, розчинені в молекулах води, чи водяного льоду.

Старший науковий співробітник Київського інституту астрономії Віктор Шпорик з розповів, що молекули знайшли за їх випромінюванням.

"Кожна молекула має власний спектр випромінювання. Для зірок це випромінювання називається світлом, його видно неозброєним оком. Планети та планетарні хмари не дають світла, та випромінюють магнітні хвилі. Їх і вловив телескоп Гершель", - сказав він.

Зараз вчені мають зрозуміти, як молекули вижили.

"Температура там падає до -200 градусів. А повітря зовсім немає, при цьому сполуки живуть та пересуваються. Можливо, вони закриті в кристалах космічного льоду, та незрозуміло, як вони витримують космічну радіацію. Коли ми про це дізнаємося, то можливо виростимо організми, що зможуть витримувати космічні перельоти", - зазначив вчений.

Зараз ви читаєте новину «В туманності Оріона знайшли складові елементи життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути