Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 10:06

У США випробовули найбільший літак у світі
5

Найбільший літак у світі
Фото: cntraveler.com
Найбільший літак у світі
Найбільший літак у світі
Найбільший літак у світі
Запуск ракети на орбіту (3D модель)

Прототип літака Stratolaunch успішно пройшов випробовування 24-25 лютого 2018 року. Випробовування включали у себе декілька пробіжок по злітній смузі. Про результати випробувань повідомляє засновник компанії Stratolaunch Systems Пол Аллен.

Під час останнього тестування Stratolaunch Model 351 розігнали до рекордної для нього швидкості - 74 км/год. Дата першого польоту поки не відома, однак розробникам є чим пишатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Falcon Heavy відкрив нову космічну еру - 5 причин

Stratolaunch має двофюзеляжну схему будови. Розмах крила – 117,3 м. Довжина кожного фюзеляжу становить 72,5 м. Літак важить 226,8 т. Максимальна маса літака з вантажем під час зльоту може становити до 590 т, повідомляє Сегодня.ua

Літак планують використовувати для запуску невеликих ракет для подальшого виведення їх на навколоземну орбіту. Фактично, Stratolaunch – це літак носій.

Перші випробування гіганта відбулися ще в грудні 2017 року, але тоді його швидкість при пробіжках не перевищувала 45 км/год.

Вперше світовій спільноті АН-22 презентували 15 липня 65-го на міжнародному авіасалоні у Франції. Там він викликав справжній фурор. Про українського конструктора казали, що він на кілька років випередив свій час.

Зараз ви читаєте новину «У США випробовули найбільший літак у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути