неділя, 03 жовтня 2010 15:33

В результаті "зачаття в пробірці" частіше народжуються хлопчики

В результаті "зачаття в пробірці" частіше народжуються хлопчики

Певні методи штучного запліднення можуть змінити процентне відношення між статями. Такий головний висновок дослідження, проведеного ученими Австралії та Нової Зеландії.

При цьому вченим не вдалося пояснити, чому при зачатті в пробірці хлопчики народжуються частіше, ніж при природному заплідненні.

Як повідомляє агентство Reuters, дослідження охопило 13.165 жінок. При стандартному зачатті в пробірці хлопчики склали 53% від народжених дітей. При введенні сперматозоїда в цитоплазму яйцеклітини цей показник склав 50%.

При стандартному зачатті в пробірці сперматозоїд і яйцеклітину залишають на добу в поживному середовищі. За цей термін зазвичай відбувається запліднення. Ведення сперматозоїда в цитоплазму використовується при порушенні у нього рухливості.

Якщо зародок повертали в матку через чотири дні після зачаття, відсоток хлопчиків ще вищий - 54,1%.

Всі клініки, що брали участь в дослідженні, підтримують політику, згідно з якою батьки не мають права вибирати стать майбутньої дитини. У Китаї та Індії, де стать можна обирати, переважання чоловічого населення вже призвело до серйозних соціальних проблем.

NEWSru.co.il

Зараз ви читаєте новину «В результаті "зачаття в пробірці" частіше народжуються хлопчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути