субота, 08 вересня 2012 05:00

В американському містечку заборонять пластикові пляшки для води

В американському містечку заборонять пластикові пляшки для води

Невелике місто Конкорд у штаті Массачусетс стане першим населеним пунктом в США, де буде запроваджена заборона на продаж води в пластикових пляшках. Відповідний закон набуде чинності 1 січня 2013 року.

Як передає ІТАР-ТАРС, кампанію проти використання пластикових пляшок розгорнула три роки тому мешканка Конкорда Джин Хілл, яка стверджує, що вони завдають серйозної шкоди довкіллю. У квітні цього року законопроект був затверджений радою городян, а на минулому тижні його схвалив генеральний прокурор штату. "Сподіваюся, прикладу Конкорда незабаром послідують і інші міста", - зазначила Хілл.

Під заборону потрапляють пластикові пляшки ємністю 1 літр і менше. Перше порушення буде каратися попередженням, повторне - штрафом у 25 доларів, а всі наступні - штрафом у 50 доларів.

Компанії, що випускають бутильовану воду, незадоволені нововведенням і мають намір звернутися до суду. "Дана заборона позбавляє мешканців та гостей міста можливості купити той напій, який вони хочуть. Крім того, він позбавить місто важливої ??частини податкових надходжень і завдасть шкоди місцевому бізнесу", - наголошується в заяві Міжнародної асоціації виробників бутильованої води.

Конкорд став другим містом у світі, яке заборонило продаж води в пластиковій тарі. Першим у світі аналогічний закон ввів в 2009 році австралійський Бунданун.

Зараз ви читаєте новину «В американському містечку заборонять пластикові пляшки для води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути