пʼятниця, 06 серпня 2010 14:28

Українців зобов'язують народжувати двох дітей

Українців зобов'язують народжувати двох дітей
Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін вважає, що сьогодні органи державної влади, ЗМІ й соціальна реклама повинні активізувати роботу з популяризації народження і виховання двох дітей у сім'ї, особливо в молодій.

На його думку, дві дитини в кожній родині має стати нормою життя в країні. Про це повідомляє прес-служба Мінсім'ї.

Зокрема, дані Департаменту сімейної та гендерної політики свідчать, що на сьогодні в Україні найбільш поширеним типом сім'ї з дітьми у віці до 18 років, як і протягом останніх років, є однодітні сім'ї.

"Порівняльний аналіз даних переписів населення свідчить, що кількість сімей, які обмежуються тільки однією дитиною, з року в рік збільшується", - зазначив Сафіуллін.

При цьому існують відмінності у розподілі сімей з дітьми у міській та сільській місцевості.

Одну дитину мають 79% міських домогосподарств з дітьми проти 61% сільських. У селах більше поширені домогосподарства з двома дітьми - тут такі сім'ї становлять третину проти п'ятої частини в місті; з трьома і більше дітьми - 7% проти 1,6% в місті.

Сафіуллін також зазначив, що у порівнянні з 2009 роком частка сімей з дітьми 3-6 років збільшилася - як у середньому по Україні, так і серед міських і сільських домогосподарств.

При цьому найбільше сімей з дітьми до 18 років припадає на Закарпатську, Чернівецьку, Волинську, Рівненську, Івано-Франківську, Тернопільську та Львівську області (54-45%).

За даними Держкомстату, кількість домогосподарств України в 2010 році становить 17 млн. 50 тисяч. У містах проживають 69% домогосподарств, з них у великих (з чисельністю 100 тис. і більше) - 43%, у малих - 26%, у сільській місцевості - 31%. До складу кожного п'ятого домогосподарства, як і в минулому році, входить молода сім'я.

ЛІГА-Новини

Зараз ви читаєте новину «Українців зобов'язують народжувати двох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути