понеділок, 19 липня 2010 19:24

В Україні зросла народжуваність

В Україні зросла народжуваність

Після спаду народжуваності, зафіксованого в Україні в першому кварталі 2010 року, впродовж другого кварталу поточного року в країні знову фіксується зростання кількості народжень.

Про це повідомили у прес-службі Мін"юсту з посиланням на міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Так, впродовж квітня-червня 2010 року в Україні було зареєстровано понад 120 тис. народжень, що майже на 15% вище за показники січня-березня цього ж року, поінформував Лавринович, наводячи статистичні дані органів реєстрації актів цивільного стану.

У чотирьох регіонах – Волинській, Закарпатській, Рівненській та м. Києві - кількість реєстрації народжень перевищила кількість реєстрацій смерті. Зокрема, у Закарпатській області - на 16%, м. Києві - на 14%, Рівненській області – на 12%, Волинській області - на 5%.

При цьому міністр для порівняння зазначив, що протягом першого кварталу 2010 року народжуваність перевищувала смертність лише в Закарпатській області та м. Києві – відповідно, на 12% та 6%.

Загалом кількість зареєстрованих смертей в Україні впродовж першого півріччя 2010 року перевищувала кількість зареєстрованих народжень в середньому на 34%, що відповідає показникам відповідного періоду 2009 року. Проте у восьми регіонах кількість актових записів про смерть перевищувала кількість складених актових записів про народження майже вдвічі. Зокрема, це Чернігівська, Сумська, Луганська, Донецька, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла народжуваність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути