четвер, 27 березня 2008 09:32

Учені знайшли спосіб запобігти старінню

Учені знайшли спосіб запобігти старінню
Врегулювання рівнів інсуліну в крові допоможе продовжити людське життя. Дослідники військово-медичної школи Гарварду виявили, що нормалізація цієї речовини в організмі черв"яків дозволяє мікроорганізмам жити на тиждень довше, тоді як звичайна тривалість їх життя складає два тижні. Учені, що розглянули генетичну стежку і клітинні процеси інсуліну, зробили висновок, що гормон має вплив на функції, що викликають старіння.

Інсулін відповідає за кількість цукру в крові, обробляє глюкозу, пригнічує запальні процеси і забезпечує клітини енергією. Генетики відкрили ще одну властивість інсуліну - вони вивчили ефекти зміни його рівнів в різновиді крихітного черв"яка сaenorhabditiselegans. Було встановлено, що чим більше були рівні інсуліну, тим менше виявлялася діяльність антинамовницького і антиокислювального білка Skn-1. Знижуючи рівні інсуліну, американські медики збільшили кількість Skn-1 і продовжили життя черв"яків, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли спосіб запобігти старінню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути