понеділок, 25 жовтня 2010 12:06

Учені встановили, чому багаті люди живуть довше

Учені встановили, чому багаті люди живуть довше

Британські вчені прийшли до висновку, що люди з більш високим статком живуть довше. Секрет довголіття багатих полягає в тому, що в їх організмі виробляється велика кількість так званого "гормону молодості" DHEAS, повідомляє РИА Новости з посиланням на The Daily Telegraph.

Дегідроепіандростерон-сульфат (DHEAS) - гормон, що продукується переважно корою наднирників та статевими залозами. Особливо активно цей гормон виробляється у підлітків. Однак з плином життя рівень цього гормону постійно знижується. Вчені з Університетського Коледжу в Лондоні (University College London) проаналізували рівень DHEAS більш ніж у десяти тисяч людей старше п'ятдесяти років.

З'ясувалося, що у людей, що володіють високим соціально-економічним статусом, рівень DHEAS набагато вище, ніж у решти піддослідних.

Самі дослідники такі результати пояснюють просто. Життя багатих людей передбачає споживання більш здорової їжі, активні заняття спортом і частий відпочинок. А всі ці фактори певною мірою впливають на тривалість життя.

Крім DHEAS, в організмі більш забезпечених випробуваних також були зафіксовані високі рівні чинника зростання IGF-I, який допомагає людині справлятися зі стресами і підтримує основні біохімічні процеси в організмі.

Раніше Gazeta.ua повідомляла про дослідження, які свідчать, що чоловіки народів, практикуючих полігамію, живуть довше, ніж представники моногамних.

Зараз ви читаєте новину «Учені встановили, чому багаті люди живуть довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути