понеділок, 17 травня 2010 14:18

Вчені відкрили гени довголіття

Вчені відкрили гени довголіття

Вчені виявили "гени Мафусаїла": у щасливих власників таких набагато більше шансів дожити до ста років, навіть якщо вони будуть вести нездоровий спосіб життя.

"Схоже, ці гени захищають людей від наслідків куріння і неправильного харчування і можуть відкласти початок таких вікових захворювань, як рак і хвороби серця, на три десятиріччя", - пише автор статті Джонатан Лік.

"Жоден ген не є джерелом молодості. Однак, згідно з новими дослідженнями щодо довгожителів та їх сімей, секрет довгожительства, можливо, криється в наявності правильного набору генів. Таке поєднання є вкрай рідкісним - лише одна людина з 10 тисяч доживає до ста років ", - продовжує автор.

"У довгожителів не менше генів захворювань або старіння, - стверджує Елін Слегбум з Університету Лейдена, яка очолює дослідження, що вивчає три з половиною тисячі голландських довгожителів. - Але у них є інші гени, які перешкоджають запуску цих генів захворювань. Довгожительство, безумовно, є генетичним і спадкоємним явищем ".

Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Вчені відкрили гени довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути