У новому дослідженні учені з"ясували, що капсаіцин, що міститься в перцях чілі, впливає на рак. Треба сказати, капсаіцин можна знайти не тільки в стравах з перцем, але і в знеболюючих кремах, пише The Times of India.
Як показали дослідження, дана хімічна сполука викликає апоптоз (смерть клітин) в ракових клітинах. Проте, одночасно з цим, воно здатне виступати в ролі канцерогену, особливо на стадії активування пухлини.
Енн Боуд з Університету Міннесоти заявляє: виявлена ймовірність того, що капсаіцин викличе запальний процес і якось вплине на процес розвитку раку, є значним результатом проведеного дослідження.
У зв"язку з цим, виникає питання безпеки знеболюючих гелів з капсаіцином, що продаються по всьому світу.
Коментарі