субота, 19 квітня 2008 16:16

Учені довели користь пива для спортсменів

Група вчених з університету Гранади (Іспанія), провівши кілька тестів, виявила, що півлітра пива після фізичних навантажень краще й швидше відновлює водний баланс організму, ніж звичайна вода.

Дослідження проводились під керівництвом професора Мануеля Гарсона, що разом з колегами провів серію експериментів, в яких приймали участь 25 студентів-добровольців.

У ході експерименту добровольці робили вправи на біговій доріжці до знемоги при температурі повітря 40 градусів Цельсія. Після цього у них вимірювали рівень зневоднювання організму, оцінювали моторні функції й здатності до концентрації. Далі половині студентів давали півлітра світлого іспанського пива, а іншим - просту воду.

У підсумку виявилося, що в тих, хто пив пиво, відновлення рідинного балансу відбувалося набагато краще, ніж у тих, хто пив звичайну воду. Фахівці вважають, що цукор, солі й вуглекислий газ, які містяться в пиві, допомагають кращому засвоєнню рідини, а вуглеводи заміняють витрачені під час фізичних вправ калорії.

Оскільки звичайна здорова людина за годину фізичних вправ втрачає в середньому біля літра води, то у зв"язку із цим вчені рекомендують у рамках спортивної дієти випивати щодня чоловікам півлітра, жінкам - чверть літра пива.

Зараз ви читаєте новину «Учені довели користь пива для спортсменів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути