Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 17:03

У висувних ящиках холодильника "проживають" кишкова паличка, сальмонела і лістерія

У висувних ящиках холодильника "проживають" кишкова паличка, сальмонела і лістерія

Дослідження холодильників, що працюють за технологією no frost, показало, що число шкідливих мікробів, які живуть у контейнерах для овочів і фруктів, у сотні разів перевищує допустиму норму.

Замість 10 колонієутворюючих одиниць бактерій на 1 кв. см (максимальний рівень безпеки) у всіх 30 перевірених холодильних камерах знайшли більше 129 тисяч мікроорганізмів. Таке скупчення шкідливих мікробів небезпечне для людини. У висувних ящиках "проживають" кишкова паличка, сальмонела та лістерія.

Власники зараженої домашньої техніки в будь-який момент можуть підхопити діарею або отримати серйозне харчове отруєння. Найбільше шкідливі бактерії "відриваються" на дитячих організмах та організмах літніх людей, ставши причиною смерті, передає medikforum.ru.

Для профілактики цих та інших захворювань радять частіше мити свій холодильник, особливо ті місця, де зберігаються овочі та фрукти (ніхто не знає, де вони раніше лежали). Крім того, якщо використовувати мильний або будь-який інший пінний розчин, після нього потрібно ретельно вимити техніку і протерти всі полички та ящики насухо.

Зараз ви читаєте новину «У висувних ящиках холодильника "проживають" кишкова паличка, сальмонела і лістерія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути