пʼятниця, 07 червня 2013 11:30

У Таджикистані випускникам не дозволяють купатися у фонтані та збиратися у кафе

У Таджикистані випускникам не дозволяють купатися у фонтані та збиратися у кафе
Фото: rus.ozodi.org

У загальноосвітніх школах Таджикистану в п'ятницю пролунав "Дзвінок зрілості" - так у республіці називають традиційний "Останній дзвоник". За даними Міносвіти Таджикистану, випускниками цього року стали 111 тис. 486 школярів, з яких дівчата складають менше половини. У сільській місцевості дівчат намагаються видати заміж раніше, через що багато хто з них не закінчують школу.

У Таджикистані навчальний рік завершується у першій декаді червня, оскільки в учнів немає весняних і осінніх канікул, а тривалість зимових канікул, навпаки, становить весь календарний січень. У таджицьких школярів немає випускних вечорів і навіть прості вечірки однокласників, наприклад, у кафе, в Таджикистані заборонені.

У 2007 міністерство освіти республіки видало наказ "Про заборону проведення святкувань і урочистих заходів останнього дзвоника у всіх видах загальноосвітніх шкіл Республіки Таджикистан".

"Відразу ж після завершення офіційної частини" Дзвінка зрілості "учні сядуть за шкільні парти. Заборонені всякі" посиденьки "випускників. За цим стежитимуть співробітники правопорядку", - повідомила викладач однієї зі шкіл Душанбе "Інтерфаксу".

Тим не менш, у соціальних мережах недавні випускники в Таджикистані діляться розповідями про те, як вони збираються з однокласниками - на заміських базах відпочинку, у приватних будинках і квартирах, роблячи це "таємно" від керівництва шкіл.

Зараз ви читаєте новину «У Таджикистані випускникам не дозволяють купатися у фонтані та збиратися у кафе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути