вівторок, 28 травня 2013 00:45

Міліція дозволила випускникам купатися у фонтанах

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Випускники 89-ї школи на столичному Печерську танцюють вальс після останнього дзвоника 24 травня. Цього року у Україні випустилися 278 тисяч школярів
Випускники 89-ї школи на столичному Печерську танцюють вальс після останнього дзвоника 24 травня. Цього року у Україні випустилися 278 тисяч школярів

— Якби мені мільйон доларів заплатили, я у школу не повернулася б. Це гірше армії. Хочу в університет, бо там прогулювати можна і хлопців багато, — каже київська випускниця 16-річна Катерина Соколова.

24 травня о 10.34 на столичному майдані Незалежності вона з чотирма однокласницями полоще ноги у фонтані.

— До чотирьох годин гуляємо самі, а ввечері з батьками і вчителями. Того року одного випускника з нашої школи на Гідропарку підрізали. Тепер батьки бояться нас кудись відпускати самих, — продовжує Катерина.

Хлопець у штанях кольору хакі кидає у фонтан школярку в старій радянській формі й білому фартушку. Дівчина кричить від холоду. Півхвилини борсається у воді, доки зводиться на ноги. За 2 м за цим спокійно спостерігають патрульні. Один говорить:

— Молодежь развлекается. Ничего противозаконного они не делают. Это в Европе в фонтанах купаться нельзя. А у нас главное, чтобы шампунь не разводили. А то пена забивает канализацию.

Із букетом півоній Хрещатиком біжить юнак у джинсах і сірому піджаку. Поспішає до школи на вул. Прорізній. Йому дорогу заступають двоє будівельників, лагодять огорожу навколо ЦУМу, який на реконструкції.

— Пропустите парня, он на свидание с учительницей опаздывает, — кепкують зі школяра двоє хлопців із рожевими стрічками "Випускник-2013". — А я букет навіть кері не купляв. Вона мені за директорську з математики поставила 7 балів.

З неба починає накрапати. Школярі розкривають парасольки. Дехто ховається у "Макдональдзі". За 2 хв. дощ ущухає. Зривається сильний вітер. Дві випускниці з бантами заходять погрітися до бутика "Манго". Розглядають довгі сарафани за 1,4 тис. грн.

— Найдорожче плаття буде у Свєтки, — каже бліда з чорними стрілками під очима. — Їй мамка на випускний з Португалії 4 тисячі євро вислала. Вона вже купила собі трусики від "Вікторії Сікрет" і плаття від "Дольче енд Габбана". Ми з мамою в березні їздили по сукню в Хмельницький. Але там тільки старі фасони. Вибрали одну поддєлку під "Шанель". Я доки вділа, шви на талії розійшлися. Мамі сподобалось біле плаття з кружевом. Ледь відмовила її купляти, бо я в ньому більше схожа на нєвєсту.

15 школярів забігають до маршрутки №16.

— Шофер, подвезешь до Софийской? Все деньги пропили. Ноги совсем не слушаются, — просить бородатого водія лисий хлопець у бордовому піджаку.

Той збирає з усіх по 2,5 грн. Випускники 5 хв. розказують анекдоти, горланять пісню "Детство, ты куда ушло". Коли виходять із салону на наступній зупинці, водій зітхає з полегшенням і втирає піт із чола.

Зараз ви читаєте новину «Міліція дозволила випускникам купатися у фонтанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути