субота, 01 червня 2013 14:17

Випускний для київських школярів обійшовся у 5 тисячі гривень

Випускний для київських школярів обійшовся у 5 тисячі гривень
Фото: klimekchronicles.blogspot.com -

31 травня, 1 і 2 червня столичні школярі відсвяткують випускні вечори.

"Гроші на випускний мама з татом почали відкладати ще у вересні торік, - розповідає Олена Романчук, випускниця однієї зі столичних шкіл. – Щоб для багатьох сімей такі витрати не були обтяжливими, батьківський комітет у нашій школі вирішив збирати гроші на випускний поетапно. Восени ми скидались на ремонт класу і школи по 400 гривень, в грудні перед Новим роком ще 400 здали на подарунки вчителям і директору. Всього на випускний наша сім'я витратила 5 тисяч гривень".

Найбільше грошей випускники витратили на святковий гардероб.

"Найдешевша сукня у Києві коштує тисячу гривень, - говорить Олена. – Але школу закінчуємо раз у житті. Хочеться щоб плаття виглядало дорого і гарно. Купили за 2 тисячі гривень. Дехто з подруг брав сукні на прокат – по 100 доларів. Ще 700 гривень витратили на біжутерію, сумочку, білизну і панчохи".

За словами дівчини, левову частку сімейного бюджету довелося виділити на салон краси.

"200 гривень заплатила за макіяж, у 250 обійшлася зачіска. Спочатку вирішила, що манікюр робитиму сама, а потім таки пішла у салон і наростила нігті за 300 гривень. Через три тижні мабуть їх познімаю. Бо корекція потягне ще на 150 гривень".

Святкував випускний вечір клас Олени в одному зі столичних ресторанів на Оболоні.

"Ресторан батьки забронювали ще на початку навчального року. Платили 400 гривень за людину. Хто йшов з двома батьками, віддавав по 1,2 тисячі гривень", - говорить дівчина.

На вручення атестатів і медалей дівчина купила букет для класного керівника. За 21 чайну троянду заплатила 300 грн.

Випускниця з іншої київської школи Іванна Левчук зізнається, що на випускному їхньому класу вдалося зекономити.

"Витрати на випускний вечір ми розділили на два роки, - говорить Іванна. – У десятому класі зібрали гроші на ремонт школи і на подарунки для вчителів. В 11 класі скидались тільки на ресторан. Замовили меню з італійською і японською кухнею. На столах було багато піци і суші – те, що любить молодь. З алкоголю батьки дозволили нам пити тільки шампанське. За людину здавали по 500 гривень".

На сукню і туфлі дівчина витратила 1,5 тис. грн.

"Дорогу сукню не купувала, бо не було сенсу. Це вечірнє плаття я вдягну лише раз у житті. Навіть на весілля його непристойно вдягати, бо видно, що з випускного вечора. А туфлі ще зможу носити. Вони рожеві. Пасуватимуть до сарафана і вузьких синіх джинсів", - запевняє випускниця.

Зараз ви читаєте новину «Випускний для київських школярів обійшовся у 5 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути