середа, 01 серпня 2012 02:12

У Швеції сталася масова бійка збирачів ягід

У Швеції сталася масова бійка збирачів ягід
Болгарські збирачі ягід. Фото svt.se

Дві групи збирачів ягід влаштували масову бійку в місті Евле в центральній частині Швеції. Бійка сталася увечері 28 липня, в ній брали участь приблизно 70 осіб. Про це повідомляє місцеве видання The Local.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боксер з пістолетом не зміг пограбувати київський банк

Поліція припускає, що причиною конфлікту стала боротьба за ягоди, оскільки цього літа в Швеції дуже поганий урожай. Офіцери також повідомили, що через брак ягід ситуація в місті склалася дуже напружена, і не стали засуджувати двох своїх колег, які вважали за краще не втручатися в бійку.

Після інциденту поліцейські видворили з міста приблизно три десятки людей, один збирач ягід був заарештований за підозрою в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, але 30 липня його відпустили на свободу. 43-річний громадянин Болгарії був змушений звернутися до лікарні.

У бійці взяли участь мігранти з Болгарії, яких запросили на сезонну роботу по збору ягід до Швеції. В середині липня шведські ЗМІ повідомляли, що невідомих злочинців, можливо, пов'язаних з торгівлею людьми, запросили до Швеції кілька десятків болгар на заробітки. Приїхавши в країну, мігранти виявили, що їх обдурили: роботодавці не надали приїжджим ні роботи, ні житла. Вони розбили наметові табори, один з таких таборів знаходився якраз недалеко від міста Евле. 24 липня шведські власті заарештували громадянина Болгарії за підозрою в причетності до торгівлі людьми.

За даними агентства Sofia, міністерство закордонних справ Болгарії повідомило 30 липня, що спільними зусиллями двох країн зі Швеції вдалося визволити 130 осіб. Вони покинули Стокгольм увечері 29 липня, тобто вже після бійки. Минулого тижня шведська влада надали три автобуси, на яких додому повернулися 198 відбулися збирачів ягід. У понеділок в болгарському посольстві в Стокгольмі залишалися 29 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції сталася масова бійка збирачів ягід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути