вівторок, 03 березня 2009 20:38

У США знайшли рожевого дельфіна (ФОТО, ВІДЕО)

Дельфін рідкісного рожевого забарвлення поселився в американському озері. Поки рідкісна тварина привертає безліч туристів, експерти стверджують, що це, можливо, єдиний дельфін такого забарвлення у всьому світі.

Рожевий дельфін-пляшконіс живе в солоному озері, розташованому в штаті Луїзіана на північ від Мексиканської затоки. Про рідкісного дельфіна стало відомо після того, як в пресі з"явилися його фотографії, зроблені капітаном місцевої судноплавної компанії Еріком Руе. Він спостерігає за дельфіном з минулого року, коли той вперше показався над водою в компанії ще чотирьох дельфінів, серед яких, судячи з усього, була його мати.

"Я побачив стаю дельфінів і помітив, що один з них був абсолютно рожевим, - розповів Руе. - Я ніколи не бачив нічого подібного. Він виглядає так, немов його тільки що облили фарбою".

З тих пір він бачив незвичайного дельфіна "ще 40 або 50 разів", що може говорити про те, що зграя постійно живе у цьому в судноплавному каналі. За словами капітана, рожевий дельфін завжди тримається разом із зграєю, хоча може залишатися над водою трохи довше, ніж інші дельфіни.

Шкіра дельфіна - рівного рожевого кольору і без розводів. Учені сумніваються, що рідкісне забарвлення дельфіна могло стати результатом впливу навколишнього середовища або сонячного випромінювання. За повідомленням фахівців, дельфін має червонуваті очі, що може свідчити про альбінізм.

"Не дивлячись на те, що дельфін насправді рожевий, швидше за все, це альбінос, про що говорить колір його очей, - розповіла старший біолог Асоціації з вивчення китів і дельфінів Регіна Асмутіс-Сильвіа. - Альбінізм - це генетичне порушення, але поки залишається неясним, яким типом альбінізму страждає цей дельфін".

В цілому, тварина виглядає здоровою, як і інші дельфіни нормального забарвлення. Експерти вважають, що це може бути єдиний в світі дельфін рожевого забарвлення.

За матеріалами Telegraph.co.uk, ScienceBlog, Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли рожевого дельфіна (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути