вівторок, 24 лютого 2009 11:17

У США піймали рідкісного білосніжного алігатора (ФОТО)
5

У світі живе всього 12 таких рідкісних тварин - з блакитними очима. Це чарівне створіння звуть Боуя Блен - в перекладі з креольскої - "Біла собака". Він - рідкісний американський алігатор-альбінос. У світі живе всього 12 таких особин.

"Варто людям тільки поглянути в ці дивовижні блакитні очі, як вони тут же мліють і приходять у повний захват, - прокоментував вигляд свого підопічного директор заповідника. - Але у цього алігатора ті ж самі звички, що й у його звичайних побратимів. Він їсть ту ж саму їжу - в основному це м"ясо, риба і птиця ... "

У дикій природі алігатори-альбіноси не виживають - вони занадто помітні

Малюка-альбіноса піймали в Луїзіані, далеко від цивілізації під час науково-дослідної експедиції, що вивчала місцеві ліси. Деякий час алігатор пожив у зоопарку Луїзіани, а потім його переселили в заповідник Гатоленд, де вже жили ще чотири таких же молочно-білих створіння.

"З п"яти мільйонів американських алігаторів тільки 12 мають таку рідкісну пігментацію, - розповідають представники заповідника, - Вони не зовсім білі, у них є невеликі, ледь помітні зеленуваті ділянки шкіри біля рота і на спині. Через своє забарвлення ці алігатора дуже чутливі до сонячного світла, так що співробітники заповідника постійно стежать, щоб рептилії не перегрівся на сонечку ... "

По матеріалах ТОПНьюз.ру.
Зараз ви читаєте новину «У США піймали рідкісного білосніжного алігатора (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути