Ексклюзиви
субота, 12 липня 2008 16:38

У спамі побільшало листів з шкідливими файлами

У спамі побільшало листів з шкідливими файлами
У травні частка спаму в загальному об"ємі поштового трафіку вперше за декілька років зменшилася, мовиться в черговому дослідженні спамерськой активності, проведеному "Лабораторією Касперського".

З січня по квітень середньомісячна частка спаму перевищувала 86 відсотків поштового трафіку. У травні вона впала до 79,1 відсотка, а в червні виросла до 82,1 відсотка. П"ятого червня частка спаму впала до 71,6 відсотка, а двадцять п"ятого піднялася до 91,5 відсотка. Дослідники вважають, що літом частка спаму трохи виросте, а восени повернеться до своїх звичайних показників.

У червні в спамі стало майже в два рази менше (1,45 відсотка) листів, що містять посилання на підроблені сайти (фішингові посилання). Листів з шкідливими файлами стало, навпаки, значно більше - 0,38 відсотка замість травневих 0,08 відсотка.

Більше всього спаму, 25,8 відсотка, присвячено рекламі лікарських препаратів. Друге місце з 14,4 відсотка займає спам, пов"язаний з освітою. На третьому місці (10,8 відсотка) - відпочинок і подорожі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У спамі побільшало листів з шкідливими файлами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути