четвер, 23 грудня 2010 12:17

У Skype назвали причину глобального збою сервісу

У Skype назвали причину глобального збою сервісу

Адміністрація сервісу IP-телефонії Skype через свій мікроблог на Twitter назвала можливі причини збою, який стався в системі увечері 22 грудня.

Згідно із заявою, технічні несправності по всьому світу спричинені відключенням великої частини вузлових комутаторів (supernodes). До відключення призвела несподівана несумісність між "супервузламі" і деякими версіями Skype.

У цеий момент інженери Skype працюють над удосконаленням комунікаторів. Цей процес називається розробкою "мега-супервузлів" (mega-supernodes), які дозволять уникнути збоїв надалі.

"Ми дуже серйозно ставимося до подібних інцидентів і просимо вибачення перед усіма користувачам за незручності", - заявив виконавчий директор Skype Тоні Бейтс.

Він також не став заперечувати ймовірність атаки хакерів на сервіс, заявивши, що "всі версії перевіряються".

22 грудня безліч користувачів сервісу IP-телефонії не змогли встановити підключення з потрібними абонентами. Інформація про те, що Skype поступово повертається до нормального режиму роботи надійшла ближче до ранку 23 грудня. За даними ZDNet, в середу ввечері за півгодини по всьому світу число активних користувачів сервісу впало з 21 млн до 12,5 млн осіб. Скарги на проблеми з сервісом надходять, зокрема, з Європи і з Північної Америки.

Лента.ру, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Skype назвали причину глобального збою сервісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути