пʼятниця, 10 серпня 2012 07:27

У Саудівській Аравії побудують місто спеціально для ділових жінок

У Саудівській Аравії побудують місто спеціально для ділових жінок
Фото: Reuters

Влада Саудівської Аравії оголосила, що побудує перше промислове місто, розраховане на ділових жінок.

Як повідомляє Arabian Business, плани зі створення такого міста вже схвалені міністром у справах муніципалітетів і сільського господарства країни принцом Мансуром бін Мітебом бін Абдулазізом.

Нове місто буде розташоване на території міста Ель-Хуфуф на сході Саудівської Аравії. Як пояснює AMEInfo, у створюваному місті будуть, зокрема, розташовані виробництва, якими володіють жінки, а також фабрики, що випускають продукцію для жінок.

Обсяг інвестицій та передбачувані терміни будівництва міста для ділових жінок Саудівської Аравії поки що не називаються. Однак представники Управління промисловими містами і технологічними зонами додали, що зараз працюють над планом зі спорудження другого такого міста.

У Саудівській Аравії права жінок значно обмежені через особливості законодавства, заснованого на нормах шаріату. Зокрема, жінкам заборонено водити автомобілі і подорожувати без супроводу чоловіків. Лише в кінці червня 2012 року жінкам у Саудівській Аравії вперше дозволили взяти участь в Олімпійських іграх.

У липні опитування, проведене в Саудівській Аравії, показало, що 65% жінок, що працюють  у країні, прагнуть до більшої фінансової незалежності за рахунок розвитку своєї кар'єри.

Раніше повідомлялося, що кілька держав Перської затоки на чолі із Саудівською Аравією мають намір домогтися зниження цін на нафту.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії побудують місто спеціально для ділових жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути