середа, 02 лютого 2011 13:59

У Росії з'явився робот-пилосмок (ФОТО)

Компанія Samsung оголосила про початок поставок до Росії робота-пилосмока NaviBot, який був анонсований в березні 2010 року.

Пристрій обладнаний інтелектуальною системою орієнтування Visionary Mapping. Вона працює за допомогою двох процесорів і камери. Остання здатна робити до 30 знімків приміщення на секунду. За їх допомогою NaviBot формує віртуальну карту будинку, визначаючи і запам'ятовуючи точне місце розташування перешкод, наприклад, різних предметів, меблів та інші деталей інтер'єру, а також зарядної станції. Після "підживлення" робот може самостійно повернутися до того місця, де перервав прибирання. За заявою компанії, новинка уміє розраховувати "найшвидші і найбезпечніші маршрути".

NaviBot несе на борту 38 сенсорів, які оберігають його від падінь зі сходів, зіткнень з предметами і заплутування в проводах. Прилад має п'ять програм збирання: Auto, Spot, Max, Edge і "Ручний режим". Крім того, можна налаштувати відкладений запуск, тобто "наказати" пилосмоку займатися чищенням приміщення за відсутності власника.

За контроль зони прибирання відповідає дворежимна функція Virtual Guard. А опція Virtual Fence дає змогу закрити пристрою доступ в будь-яку частину квартири. Наприклад, у ванну з вологою підлогою або дитячу кімнату. Функція Virtual Guide допомагає визначити порядок чищення поверхонь.

Рекомендована роздрібна ціна NaviBot в Росії становить 19 990 рублів - близько 5 300 гривень.

За матеріалами: Samsung

Зараз ви читаєте новину «У Росії з'явився робот-пилосмок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути