понеділок, 09 квітня 2012 10:32

Один з найбагатших чоловіків у світі не має житла та автомобіля

Один з найбагатших чоловіків у світі не має житла та автомобіля
Ніколя Бергрін. Фото: n24.de

Мільярдер та улюбленець жінок Ніколя Бергрін, батько якого був засновником видатного Музею Бергрін у Берліні, не має житла. Володіючи статками, що нараховують близько 2,5 мільярдів євро, Ніколя не має ні автомобіля, ані дорогого годинника, а всі свої особисті речі може скласти в один невеличкий кейс.

Ще 12 років тому Ніколя залишив свої апартаменти у центрі Нью-Йорка, а також острови, що йому належали, і почав мандрувати. Ніколя, відомий тим, що свого часу зустрічався з такими красунями як Клаудія Шифер та Ліза Лоубренд, тепер за один місяць може об'їхати 14 міст, поживши в кожному з них, користуючись аж ніяк не "люксовими" умовами проживання.

"Володіти" якимись речами нецікаво. Жити у величезних палацах і кожному показувати, що ти товстосум - це противно", - розповідає Ніколя, - "Те, чим я володію, ніколи не стане вічним, бо й ми всі на цій Землі не вічні. Будуть чогось варті лише наші вчинки."

Бергрін народився 1961 року у Парижі у забезпеченій родині: його батько продавав твори мистецтва та товаришував з Пабло Пікассо. Ніколя став бунтарем ще у дитинстві, коли через непослух його вигнали з швейцарського інтернату. Вже у зрілому віці Ніколя виділився тим, що пообіцяв ніколи не вивчити жодного слова англійською мовою, оскільки це - "мова імперіалізму", хоча вчитися йому пізніше довелося у Нью-Йорку.

1988 року Ніколя Бергрін заснував інвестиційний фонд, який займався купівлею великих компаній. У 2000 році більшу частину своїх статків розділив та віддав. Раз на рік бездомний багатій влаштовує вечірку на честь вручення "Оскарів", оскільки дружить з багатьма знаменитостями.

Також Ніколя витрачає мільйони на картини Енді Ворхола та Демієна Гьорста, щоб потім подарувати їх європейським музеям, а 2011 року витратив 12 мільйонів фунтів на кампанію врятування штату Каліфорнія від боргів.

Зараз ви читаєте новину «Один з найбагатших чоловіків у світі не має житла та автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути