неділя, 08 квітня 2012 10:40

25 мільярдів планували вкрасти і все розписали, але ж рейтинги падають — Гриценко про соцвиплати

25 мільярдів планували вкрасти і все розписали, але ж рейтинги падають — Гриценко про соцвиплати
Перекрили б раз, другий, третій дорогу до "Межигір'я"— і він би віддав украдене ФОТО: Сергій Старостенко, Gazeta.ua

Останні ініціативи президента Віктора Януоквича про з компенсацію за знецінені вклади радянського Ощадбанку, підвищення пенсій, зарплат — це черговий обман під вибори. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав лідер "Громадянської позиції", народний депутат-"нашоукраїнець" Анатолій Гриценко.

"Наприкінці грудня голова Партії регіонів, прем'єр Азаров, плакав у парламенті крокодилячими сльозами: "Мы просчитали каждую копейку и не можем больше ничего людям дать. Примите этот бюджет". І раптом через два місяці без жодних економічних зрушень звідкись з'являються ще 25 мільярдів. Що це означає? Хтось бреше. Або в грудні Азаров, або зараз Янукович. Насправді обоє — і тоді, і зараз. Ті мільярди планували вкрасти і все розписали, а тепер побачили, що рейтинги падають, як не падали ні в Ющенка, ні в Кучми, ні в Кравчука. Вирішили рятуватися — кинути по куску риби найбіднішим", - розповів Гриценко.

За його словами, економічного підґрунтя для виплат заощаджень, підняття зарплат та пенсій немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охочих отримати "Вітіну тисячу" вишикували за віком в чергу

"Тому частину раніше вкраденого пустять на соціальні програми, щоб потім відбити. А ще знову братимуть кредити. Міжнародний валютний фонд не дасть, але Путін дасть. За це йому запропонують газову трубу, землю, підприємства. Ще не все розікрали", - зазначив політик.

Гриценко вважає, що у Януковича є всі важелі та повноваження, щоб працювати, як той присягав.

"Я не вішаю всіх собак на Януковича. Але якщо замість гарантування прав і свобод вирішив, що його команда безбашенно крастиме, що кожен матиме своє "Межигір'я", буде його приховувати через підставні фірми, то це — те, чого не можна пробачати. Перекрили б раз, другий, третій дорогу до "Межигір'я"— і він би віддав украдене ще до президентських виборів. Треба, щоб на кожній прес-конференції вставав журналіст і питав у Януковича: "Як ваш син-стоматолог зміг стати одним із найбагатших людей?". В Азарова й Клюєва треба питати: "Чому ви мовчите про свою власність у Австрії?". У Тігіпка: "Чому у вас не задеклароване житло у Франції?". Щоб земля під ними горіла від сорому", - зауважив Гриценко.

Повністю інтерв'ю ЧИТАЙТЕ ТУТ.

 

Зараз ви читаєте новину «25 мільярдів планували вкрасти і все розписали, але ж рейтинги падають — Гриценко про соцвиплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути