неділя, 28 жовтня 2012 19:42

"У нас половина гостей за "Свободу", половина – за опозицію"
7

Фото: Фото: Анна Усік

У луцькому центральному РАЦСі в день виборів розписались 10 пар. У цьому ж приміщенні РАЦСу ліворуч від центрального входу працює виборча дільниця №071086.

"Дату весілля ми ще півроку тому призначили. На заручинах ніхто й не подумав, що на вибори свадьбу гуляти будемо, - каже лучанка 45-річна Валентина Захарченко, хресна мама нареченої Ірини.

Проводить двох хлопів з короваями всередину РАЦСу. Накрапає дощ. Наречені Ірина і Олег йдуть розписуватися під парасольками.

"Вся країна вночі буде рахувати голоси, а ми гроші", - сміється наречена.

"Як почали всіх гостей запрошувати, то кожен другий питав: а голосувати ми як будемо? До чи після РАЦСу? – згадує Валентина Іванівна. – Після РАЦСу не вийде, бо ще ж вінчатися поїдемо. Гуляти будемо до другої години ночі. Всі, хто хотів голосувати, ще на 8 ранку сходили на дільниці. Хресний вранці на вибори аж в Ківерцівський район їздив, а дядя Міша дружину за короваєм відправив, а сам в школу на вибори пішов. Гості з Чернігова проголосувати не зможуть. Вони ще вчора на ніч приїхали в Луцьк. Шкода, що відкріпних талонів не дають. Вони проголосувати точно не встигнуть. А в мене дільниця через одну зупинку від ресторану, де будем весілля гуляти. Після першого столу, поки молодьож танцюватиме, збігаю проголосую".

Згадує, як нареченому пропонували в день весілля працювати спостерігачем від одного з мажоритарних кандидатів.

"Жениху запропонували за 500 гривень спостерігачем працювати на виборах. Він віджартовувався: "Ну, якщо мене хтось у РАЦСі підмінить, то я не проти грошей заробити", - сміється.

"У нас половина гостей за "Свободу", половина – за опозицію. Ще чоловік зо 20 за Кличка, - каже її чоловік Петро Іванович. - Щоб не сварилися і не спорили, хто виграє, рішили  розсадити їх за різні столи. В нас в родині нема людей, які за регіонів або комуністів голосують".

Наречена, 24-річна Ольга йде по калюжах у білих літніх туфельках. Майбутній чоловік Олег, 25 років, допомагає їй підтримувати пишну молочну сукню, на плечі накидає кремову кролячу шубку. Сивий чоловік у чорній фуражці відчиняє перед молодими двері до виборчої дільниці. Вони сміються і проходять. Сходами підіймаються до центрального входу в РАЦС.

"А наші молоді на вибори після ЗАГСу підуть. То буде їхній перший спільний вибір, - каже старша дружка Ольга. – Наречена піде у білій сукні. То приклад для всіх незалежно від обставин вийти на дільниці і проголосувати, щоб ніхто не вкрав ваш голос".

 

Зараз ви читаєте новину «"У нас половина гостей за "Свободу", половина – за опозицію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути