неділя, 28 жовтня 2012 19:19

У Тернополі мати намагалась проголосувати за півторарічну доньку

У Тернополі мати намагалась проголосувати за півторарічну доньку
Зафіксувати дане правопорушення не вдалося Фото: news.if.ua

Сьогодні з'явилася інформація, що на одній із виборчих дільниць Тернополя у списки виборців потрапила півторарічна дитина.

Проте начальник відділу ведення державного реєстру виборців Віктор Пулька на засіданні прес-клубу заперечив такий факт.

"До державного списку виборців неповнолітня дитина попасти не могла. Ми маємо інформацію про усіх дітей, які народилися, і які мають 18 років", - сказав він.

Віктор Пулька наголосив, що плутанина сталася через повний збіг імені, по батькові та прізвища двох людей різного віку.

"У 2011 році паспортний стіл подав нам інформацію, що Семенюк Юлія Володимирівна 1960 року народження проживає у місті Тернополі на вулиці Злуки, 57/72. Відповідно, вона потрапила до попередніх списків. На цю квартиру було роздане запрошення на вибори. У ньому вказано тільки ім'я, прізвище, по батькові і адреса. А на тій самій квартирі проживає і та сама неповнолітня дитина. Вийшло так, що є дві людини з тими самими іменами".

За його словами, в Україні можна знайти від 2 до 15 людей, які мають аналогічні ім'я, прізвище і по батькові. Але рік і дата народження у них різні.

"При перевірці цієї інформації виявилося, що ця людина 1960 року народження вже знята з реєстрації у Тернополі – вона переїхала до Кременця, а в цей список помилково попала. Мамі цієї дитини потрібно було прийти у дільничну комісію і повідомити про отримане запрошення. Відповідно, комісія звернулася би одразу до нас, ми би перевірили цю інформацію і плутанини би не було", - зазначив Пулька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мертві душі", зайві бюлетені і "каруселі" - "Спільна Справа" фіксує масові порушення на дільницях

За словами представника від ВО "Свобода" Леоніда Бицюри, мама півторарічної дівчинки прийшла на дільницю із посвідченням своєї дитини і "намагалася вчинити виборчі дії". Таким чином вона нібито вчинила правопорушення. Однак зафіксувати його не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі мати намагалась проголосувати за півторарічну доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути