неділя, 28 жовтня 2012 18:46

"УДАР" з Донецьку вимагає від ЦВК та МВС негайного втручання у ситуацію на конкретних дільницях

Координаційний центр опозиційних сил, міжнародних та місцевих спостерігачів, організований "УДАРом" у Донецьку, вимагає від голови ЦВК та Міністра внутрішніх справ негайно втрутитися у ситуацію з конкретними порушеннями під час голосування в Донецькій області, усунути їх та покарати винних. Про це заявив координатор центру Валентин Наливайченко. Відповідні вимоги вже підготовлені і направлені до ЦВК та МВС, повідомляє Левый берег.

"Ми вимагаємо від Міністра внутрішніх справ конкретних кримінальних справ та вказівок підлеглим негайно розслідувати і покарати винних у фактах незаконного вкидання бюлетенів на виборчій дільниці 140739 (м. Димитров) 50-го округу та на виборчих дільницях 46-го та 55-го округів", - повідомив Наливайченко.

В одному з випадків порушника навіть спіймали "на гарячому", однак на спостерігача, який зафіксував факт порушення, чиниться тиск, а місцеві правоохоронці бездіють.

Від голови ЦВК вимагається негайно втрутитися у ситуацію на дільницях 141043 та 141827 у 55 окрузі і 141880 у 43 окрузі, де відпрацьовують технологію фальсифікації виборів за допомогою урн для голосування, і відновити законний порядок. Наприклад, якщо на дільниці має бути виставлено шість урн, з них ставлять лише три, а три інші залишають "про запас", що є порушенням закону. Ці запасні урни потім можуть бути заповнені потрібними бюлетенями та враховані під час підрахунку голосів.

"Ми вимагаємо, щоб закону дотримувалися усі дільничні та окружні виборчі комісії, а відповідальні особи в комісіях були покарані", - сказав Наливайченко.

Як повідомлялося раніше, у Донецьку для протидії фальсифікаціям в день і ніч виборів "УДАР" організував роботу спільного координаційного центру усіх опозиційних сил, а також міжнародних та місцевих спостерігачів. "Ми об'єднуємо зусилля як усіх опозиційних партій, так і спостерігачів – місцевих і міжнародних, зокрема місій спостереження ОБСЄ, Канади, Українського Конгресового Комітету Америки і у день виборів ми з моїми колегами працюємо саме тут, щоб захистити голос кожного громадянина, незалежно від політичних симпатій", - сказав Наливайченко.

43 округ, урни доставляють лише в 1 годині дня, а не зранку, як потрібно за законом

Зараз ви читаєте новину «"УДАР" з Донецьку вимагає від ЦВК та МВС негайного втручання у ситуацію на конкретних дільницях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути