Ексклюзиви
неділя, 28 жовтня 2012 18:38

"Тюрма - найспокійніша виборча дільниця": Як голосують зеки
10

Фото: Фото: Павло Паламарчук

Виборча дільниця на території Личаківської виправної колонії №30 міста Львова розташована у тюремній їдальні. Виборців-засуджених заводили для голосування невеликими групами. На вході їх ділили на дві черги, які вставали за отриманням бюлетенів.

Для голосування посередині приміщення поставили чотири великих урни. По боках стояли п'ять кабінок синього кольору для голосування. Ув'язнені, які заходили в середину визначатися із голосом, перебували в них досить довго.

Один з ув'язнених розповів, що з партією, за яку голосуватиме, визначився ще до виборів.

"Ми мали можливість бачити їх агітацію по телевізору, радіо... чи газети читати. А от з мажоритарниками гірше. Нікого з них я не знаю. Вони не приїжджали до нас сюди агітувати за себе. Вони, скоріш за все, бізнесмени, з грошима. Тому не голосував за жодного з них", - пояснив ув'язнений.

Як розповів голова комісії Іван Ільчишин, вибори проходять без порушень.

"Тюрма - найспокійніша виборча дільниця. Та ще й добре захищена. Цілеспрямовано хотів потрапити сюди під час виборів. Тут завжди все мирно і спокійно проходить. Правда, перед тим пройшов добру підготовку. Адже на спеціальних дільницях особливо добре і чітко потрібно дотримуватися закону", - розповів чоловік.

У голосуванні беруть учать всі в'язні, повідомив заступник начальника установи з соціально-виховної і психологічної роботи Петро Пагусь.

"Для них це можливість додатково вийти з камери, когось побачити. Тому ніхто не відмовляється. Що ж до кандидатів в депутати чи політичних сил, то ніхто з них не виявив бажання провести в нас передвиборчої агітації. Хоч законом це і дозволено", - пояснив тюремник.

Зараз ви читаєте новину «"Тюрма - найспокійніша виборча дільниця": Як голосують зеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути