четвер, 03 січня 2013 11:05

У льодовому готелі міста Юккас'ярві можна заснути в компанії білих ведмедів
22

Фото: Фото: bigpicture.ru

Ось уже котрий рік, щойно температура опускається нижче нуля, у шведському Юккас'ярві (Jukkasjarvi) починається будівництво готелю з льоду і снігу. Усередині крижаного готелю ви знайдете крижаний бар, церкву з льоду, а також ексклюзивні апартаменти, інтер'єр яких розробляють дизайнери зі всього світу.

Незвичайний готель Icehotel вперше звели у 1990 році для залучення в зимовий період в цей район туристів. Робота готелю, як неважко здогадатися, обмежена по сезонах - з середини квітня готель починає танути, і повторно його встановлюють уже в листопаді, коли настає холодна погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни запустили американський космічний готель

Будівельники використовують крижані блоки, а для їх "виробництва" лід вирощують спеціально в річці Турине. Варто відзначити, що інтер'єр номерів готелю, годинника і бару захищені авторськими правами.

Спочатку Icehotel був галереєю льодових скульптур, але багатьох відвідувачів галереї цікавила можливість розміщення. Це і підштовхнуло шведів на запуск повноцінного, нехай і сезонного готелю, де можна спати на ліжку, застеленому оленячими шкурами, насолоджуватися напоями в крижаному барі і навіть взяти шлюб у крижаній каплиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії відкрився перший в світі готель з піску (ФОТО)

Температура в готелі завжди коливається у проміжку від - 5 до - 8 градусів Цельсія. Тим, хто замерз, пропонують трансфер у розташований поблизу звичайний комфортабельний готель.

Зараз ви читаєте новину «У льодовому готелі міста Юккас'ярві можна заснути в компанії білих ведмедів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути