понеділок, 25 червня 2012 13:02

У козацькому таборі хлопчиків вчать стріляти з лука і кидати спис
10

З наступного року до табору можн абуде привозити і дівчат
Фото: Фото: Аріна Кантоністова
Хлопців вчать бойовому мистецтву
Дітям подобаються навчання та забави
Живуть малі у наметах

На Вінниччині під містечком Гнівань місцеві козаки організували для дітей альтернативний дитячій табір. Назвали його на честь "Бойового гопака", якому тут навчають малечу.

Табір під відкритим небом розгорнули на хуторі Хоми. Поряд ліс, два ставки. Діти живуть у похідних наметах, їжу готують на вогнищі. Викладачі навчають підопічних навичкам, якими володіли запорозькі козаки: розводити багаття, кидати спис, стріляти з лука та цілити у мішень ножами. На хуторі зібралося понад 20 хлопчаків. Усі одягнули шаровари. Їх розділили на дві команди. Навчають у формі гри-змагання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчат навчають бойового гопака

"Зрозумів, щоб цілити спортивним списом, потрібно знайти рівновагу. Потрібно багато розгону рукою. Тільки тоді буде ефект", - розповів вихованець табору Руслан Стужук.

З дітьми займаються троє досвідчених сучасних козаків.

"Ми зараз формуємо в них навички виживання в дикій природі. Вони ночують тут, зустрічають ранок, харчуються по режиму. П'ємо джерельну чисту воду", - сказав організатор табору Руслан Бегас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табір "Козацька фортеця" розміщує школярів у наметах

Кожен ранок цих дітей починається з молитви. Потім готуються до умовної битви. Спочатку співають пісні і розминаються. Дорослі кажуть, що такий графік виховує дисципліну.

"Намагаємося відновити виховання дітей у козачому стилі. В комплексі не тільки фізичні вправи, переповідаємо історію України, нашу культуру, звичаї, як правильно харчуватись, як себе загартовувати", - додав викладач бойового гопака Вадим Доля.

Відпочинок для дітей у таборі безкоштовний. З наступного року будуть запрошуватися і дівчата. Для них проведуть майстер-класи з вишивання, ліпки з глини та плетення вінків.

Зараз ви читаєте новину «У козацькому таборі хлопчиків вчать стріляти з лука і кидати спис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути