понеділок, 05 листопада 2012 12:27

У "Колодязі смерті" індійці на шаленій швидкості їздять по стінах
6

Однією з найбільш популярних розваг в Індії став атракціон під назвою "Maut ka Kuaa", що в перекладі означає "колодязь смерті", або "стіна смерті".

Автор: Фото:Культурология
 

Така незвичайна назва була вибрана не випадково: тут сміливці-мотоциклісти (а іноді і автомобілісти) на шаленій швидкості проїжджають по краю конусовидного дерев'яного колодязя, завдяки відцентровій силі, яка утримує їх від падіння.

Автор: Фото:Культурология
 

Численні глядачі із завмиранням серця дивляться вниз, адже те, що відбувається у них на очах, здається просто фантастикою! Учасники незвичайних змагань "стартують" в нижній частині конуса в напрямку проти годинникової стрілки, поступово набираючи швидкість. До того часу, як відмітка на спідометрі досягає максимуму, вони вже опиняються високо.

Автор: Фото:Культурология
 

Більшість учасників примудряється не тільки проїхати по дерев'яних стінах, але і виконати пару трюків.

Автор: Фото:Культурология
 

Ідея настільки неординарного шоу виникла в Америці на початку 20 століття. Вперше мотоциклісти показували подібні трюки в нью-йоркському парку Coney Island у 1911 році. Буквально за пару десятиліть ці змагання набули популярності серед американців. Англійці також із задоволенням проводять такі "прямовисні" гонки.

Автор: Фото:Культурология
 

Особливість індійського "колодязя смерті" полягає в тому, що проводиться він з усіма мислимими порушеннями техніки безпеки. Мало того, що учасники їздять без шоломів, так їх "залізні коні" часто знаходяться в аварійному стані і потребують ремонту. Крім того, стіни "колодязя" ненадійно збиті з тонких дощок, які, подекуди, й взагалі відсутні, що, безсумнівно, ще більше ускладнює пересування.

Незважаючи на все це, мисливців випробувати свої сили в цьому атракціоні хоч відбавляй: деколи за кермом виявляються навіть жінки.

Автор: Фото:Культурология
 

 

 

 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «У "Колодязі смерті" індійці на шаленій швидкості їздять по стінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути