вівторок, 29 червня 2010 15:43

У Канаді знайшли найбільший цвинтар динозаврів

У Канаді знайшли найбільший цвинтар динозаврів

Найбільший у світі цвинтар стародавніх ящерів виявили в канадській провінції Альберта Девід Еберт і його колеги з Королівського музею Тіррелла.

2,3 квадратних кілометри - на такій площі простяглося нове "поховання". Велика частина скелетів належить центрозаврам. Цих стародавніх травоїдних ящерів знаходять в Альберті з 80-х років минулого століття.

Центрозаври були розміром з корову і жили на планеті близько 76 мільйонів років тому, пишуть дослідники в прес-релізі музею.

Раніше в Альберті неодноразово знаходили скелети динозаврів, які добре збереглися. Палеонтологи не можуть пояснити цього "дивацтва". Може, нинішня знахідка допоможе розібратися, які геологічні умови або ж ланцюжок подій цьому посприяли.

Щодо причин смерті Centrosaurus і їхніх "сусідів" вчені сходяться на думці, що величезні стада стародавніх ящерів (від декількох сотень до тисячі тварин) могли загинути або від потужного тропічного шторму, або від повені. У ті часи в Альберті були тропіки.

MIGnews
Зараз ви читаєте новину «У Канаді знайшли найбільший цвинтар динозаврів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути