Ексклюзиви
понеділок, 13 жовтня 2008 13:54

У Японії створений найменший робот (ФОТО)

У Японії на виставці RoboJapan 2008 анонсований найменший гуманоїдний робот в світі, пише TheTelegraph. Висота пристрою ROBO-Q складає 3,4 сантиметра. Висота попереднього носія аналогічного титулу, робота i-sobot, складала 16,5 сантиметрів.

Програма робота дозволяє йому пересуватися і грати в ігри. ROBO-Q уміє обходити перешкоди, використовуючи інфрачервоні датчики. За допомогою пульта дистанційного керування робота можна змусити грати в настільний футбол.

У Японії іграшка, яку випускає компанія Tomy, з"явиться в лютому 2009 року і поставлятиметься в чотирьох різних кольорах. Її вартість складе 3500 японських ієн (приблизно 35 доларів США). До Європи ROBO-Q поступить пізніше.

Всього на RoboJapan була представлена понад сотня видів роботів, зокрема робот-домогосподарка Вакамару, що говорить, і робот-костюм, що допомагає людям похилого віку переносити важкі речі.

Зараз ви читаєте новину «У Японії створений найменший робот (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути