четвер, 26 квітня 2012 12:04

"Труп нареченої" вже 75 років стоїть у вітрині весільного салону
9

Фото: Фото: kulturologia.ru

Легенди та історії про "труп нареченої" - аж ніяк не вигадка. Мексиканці стверджують, що найпрекрасніша мертва наречена проживає саме у них.

La Pascualitа або просто Маленька Паскуала - прекрасний і моторошний манекен нареченої, який "живе" у вітрині мексиканського міста Чіуауа вже протягом 75 років. Це - досить довгий термін експлуатації манекену, але лялька настільки витончена і достеменно схожа на людину, що й досі привертає увагу перехожих своєю красою.

Втім, у місцевих жителів є для цього власне пояснення - вони впевнені, що Паскуаліта - аж ніяк не манекен, а добре збережений труп дочки господаря магазину, Паскуаля Еспарца.

За словами місцевих жителів, манекен нареченої з'явився у вітрині магазину 25 березня 1930. Від красуні з правильними рисами обличчя всі були в захваті, доки не помітили у ньому схожі з власником крамниці риси. Незадовго перед тим з дочкою Паскуаля трапилася трагедія - у день власного весілля дівчина померла після того, як її вкусила самиця павука Чорна удова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У шлюбі з чорною вдовою чоловік помирає через три роки

Оскільки трагедія сталась не так давно і всі про неї знали, появу манекена-красуні пояснили тим, що невтішний батько не зміг змиритися з втратою, тож забальзамував тіло дочки і назавжди залишив її у святковому вбранні тішити око перехожих.

Тепер місцеві жителі забули справжнє ім'я нещасної дівчини, а манекен називають не інакше як Паскуалітою. Якщо раніше про Паскуаліту знали лише в Мексиці, тепер подивитись на "мертву наречену" їдуть з усього світу.

Адже, не зважаючи на свій 75-річний вік, манекен продовжує шокувати всіх своєю реалістичністю. Навіть теперішні продавці побоюються перевдягати Паскуаліту: надто реальні очі ляльки завжди слідкують за рухами продавців та покупців по усій крамниці. На її руках можна розгледіти абсолютно реальні пори та жили, а на ногах - навіть варикоз.

Вчені, звичайно, заперечують цю легенду: для збереження забальзамованого тіла потрібні особливі умови, а на манекені немає жодних ознак "природних змін" мертвого тіла.

Зараз ви читаєте новину «"Труп нареченої" вже 75 років стоїть у вітрині весільного салону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути