Ексклюзиви
пʼятниця, 25 липня 2008 16:00

Телефон "Верту" зловмисник не зможе зарядити

Улітку крадіжок телефонів більшає. Найчастіше мобільники викрадають із кишень і відкритих сумок.

Лучанин Олександр Данілов, 17 років, приїхав до сестри в Київ на рок-фестиваль "Чайка". Коли після концерту сідали в автобус, крадії поцупили в нього телефон "Нокія". Подарунок батьків коштував 1500 грн.

— Коли ми йшли на зупинку, брат ще показував фото й відео виконавців, відзнятих на камеру телефону, — розповідає сестра Тетяна Данілова, 22 роки. — Ми стояли на зупинці, він поклав мобільний у праву кишеню шортів. До нас підійшли четверо хлопців, досить дивні. А потім телефон пропав.

— Серед грабежів на першому місці крадіжки мобільних, — каже Володимир Поліщук, 43 роки, керівник прес-служби столичного управління міліції. — Але кримінальну справу порушують тоді, якщо телефон коштує не менш як 762 гривні.

За півроку в Києві викрали 7285 телефонів. Власникам повернули 913.

З"ясувавши, що мобілка зникла, насамперед треба зателефонувати на номер 02 і зареєструватися. У найближчому територіальному відділі міліції треба написати заяву про викрадення, дати ІМЕІ-код (унікальний ідентифікаційний номер телефонного апарата. — "ГПУ"). У відділок потрібно принести також техпаспорт і документ на право власності. Їх міліціонери звірятимуть у базі вилучених апаратів.

Найбільше вкрадених мобільних телефонів знаходять на столичному Радіоринку.

Крадії застосовують метод натовпу

У киянки Олени Олесь, 24 роки, телефон "Соні Ерікссон Т200" витягли з кишені наступного дня, щойно його подарували.

— Я зайшла в маршрутку на зупинці Універмаг Україна, мобільник був у кишені, — згадує вона. — За мною зайшов чоловік, проходив до задніх сидінь і сильно штовхнув мене в бік. Я ще возмутилась, хотіла сказати, що хам. Він вийшов на наступній зупинці, я автоматично — руку в кишеню. Телефону не було.

Другий мобільний "Самсунґ Е330" у жінки викрали із сумки в переповненому тролейбусі.

На одній із зупинок зайшли з десяток чоловіків. Олену проштовхнули всередину, а сумка на кілька секунд залишилася в натовпі. Коли жінка її вирвала й заглянула всередину, телефону не було.

— Я навіть не здивувалася. Перед тим мені казали, що в кишенькових злодіїв є метод натовпу. Доки ти зорієнтуєшся, що до чого, вони вже роблять свою роботу, — говорить киянка.

Перевірити, чи колись перепрошивали телефон, щоб змінити IMEI, можна, набравши на його клавіатурі комбінацію клавіш *#06#. Номер, який висвітився, має повторювати зазначений на ярлику під акумулятором.

Елітним телефоном "Верту" крадії скористатися не зможуть. Апарат заряджається лише від індивідуального зарядного пристрою. Мобільний коштує 27 тис. грн.

"Нокію" крадуть найчастіше

У Великій Британії провели дослідження і з"ясували, що найбільше викрадають телефони "Нокія 6230". На другому місці — мобільні "Самсунґ D500", а третє місце посідають тонкі мобільники "Моторола Раз". На частку телефонів фірми "Нокія" припадає 49% крадіжок, "Самсунґ" — 13,6%, "Соні Ерікссон" — 13,3%, "Моторола" — 11,4%.

Зараз ви читаєте новину «Телефон "Верту" зловмисник не зможе зарядити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути