пʼятниця, 14 вересня 2007 14:57

Телефон із двома картками швидко садить батарею

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Киянка роздивляється двокартковий телефон ”Дженерал Мобайл” у фірмовому магазині компанії life:) на вул. Межигірській, 56. На Хрещатику того дня такі мобілки розкупили. Український оператор завіз до України 20 тисяч таких телефонів. Скільки їх уже продали
Киянка роздивляється двокартковий телефон ”Дженерал Мобайл” у фірмовому магазині компанії life:) на вул. Межигірській, 56. На Хрещатику того дня такі мобілки розкупили. Український оператор завіз до України 20 тисяч таких телефонів. Скільки їх уже продали

В Україні мобільних абонентів стало більше, ніж населення. Це означає, що люди користуються одночасно кількома номерами різних операторів.

— Я мав один номер "Діджус", — розповідає 25-річний рівнянин Андрій Матвіїв. — Виграв акційний стартовий пакет від UMC, на якому було 200 гривень. Ну чого б не використати? Почав міняти сім-картки, було вигідно дзвонити на номери UMC. Але ж багато мороки. Вимкни телефон — дістань карточку — встав іншу — включи телефон. Нині я маю два телефони, так зручніше.

Зміна сім-карток — це старий спосіб, вважає Сергій  Коломійчук, 39 років, програміст сервісного центру "Поломок.NET". Сьогодні модний адаптер.

— Він дозволяє користуватися двома номерами, не переставляючи сім-карток. Торік улітку на ту технологію був шалений попит. А восени черга стояла на ремонт. Бо перехідник штопорить. А було, впхають адаптер, зачіплюють якийсь дротик — і все, телефон зламаний. Таке робили на базарі мої знайомі. Беруть дві карточки, обламують їх, дістають чипи і вставляють обидві в адаптер. За таку роботу брали 10 гривень.

Адаптер можна купити в будь-якому салоні мобільних телефонів. У магазині "Мобілочка" неподалік метро Лук"янівська пристрій коштує 45 грн, але встановлювати його рекомендують у сервісному центрі.

У Києві мав з"явитися двокартковий телефон "Самсунґ D618"

— Це знущання над апаратом, — вважає Коломійчук. — Телефон усе рівно потрібно вмикати-вимикати. Коли одна карточка включена, на другу додзвонитися неможливо. Таке клацання сильно садить  батарею. Я рекомендую мати два телефони.

Нещодавно мобільний оператор life:) почав продавати мобільний телефон на дві сім-картки. Вони залишаються на зв"язку одночасно.

— Це телефон "Дженерал Мобайл" американського виробництва, — розповідає 24-річна Надія Лубніна з компанії life:). — Одна з карток має бути нашого оператора, замінити її неможливо, вона захищена виробником.

Цієї осені в Києві мав з"явитися двокартковий телефон "Самсунґ D618". Але він не пройшов обов"язкового технічного тесту, пояснює Олексій Плешка, експерт мобільного зв"язку компанії "Самсунґ". — Тому ми змушені були відмовитися від його поставок.

Мобільні та мікрохвильовки ремонтує одна контора

На столичних палатках мобільних аксесуарів часто є вивіски "Ремонт мобільних телефонів". Та виробники радять здавати апарати лише в сервісні центри. Але люди все одно йдуть до умільців. Бо такий ремонт коштує дешевше. А ще палатки під самісіньким будинком, а сервіс-центр бозна-де.
У 27-річного Олександра Доброяра з Рівного через місяць після покупки почав вимикатися телефон "Сіменс C75". Чоловік купив його на ринку, гарантії на апарат не було. Знайомий порадив перепрограмувати в "хороших пацанів, які добре на тому розуміються". Сказав, що візьмуть вони недорого.
— Коли мені його перепрошили, — розповідає Доброяр, — ні GPRS, ні MMS не працювали. А телефон так само вимикався, коли хотів. Заплатив я справді удвічі менше, ніж у сервісі, — 25 гривень. Але потім відремонтувати його вже не брався ніхто. Довелося купувати інший.
Рівнянці Олені Ярощук, 32 роки, сестра з Італії подарувала телефон "Нокія N95" за $750. Мова — лише англійська.
— Дорогий подарунок, — усміхається Олена, — але користуюся загальними функціями, бо багато чого не розумію. Друзі порадили перепрограмувати. Та я вагаюся. Після цього він може "глючити".
Дмитро Башкіров зі столичного сервісного центру "Ганза-сервіс" каже, що у перепрограмуванні телефону немає нічого складного. Але радить здавати мобілку до сервісних центрів. Із власного досвіду знає, що після роботи сумнівних майстрів телефон відремонтувати не вдається.
У газеті "Aviso" в рубриці "Мобільні телефони, ремонт, обслуговування" є декілька оголошень з телефонами майстрів для "трубок". "ГПУ" зателефонувала й поцікавилася, чи відремонтують телефон "Нокія", скільки на це треба часу й грошей. Чоловік відповів, що впорається за добу. Про вартість роботи не повідомив. На запитання про ліцензію на проведення робіт, сказав: "Ну есть. 12 лет технику чиним".
Виявилося, що ця сама фірма ремонтує мікрохвильові печі, музичні центри, відеомагнітофони, відеокамери, магнітоли та телевізори.

Зараз ви читаєте новину «Телефон із двома картками швидко садить батарею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути