вівторок, 04 жовтня 2011 10:45

Тайванський учений створив ключ, який розпізнає жести

Тайванський учений створив ключ, який розпізнає жести

Нова технологія замикання дверей базується на системі розпізнавання жестів. Замість звичайного ключа господар житла буде користуватись унікальним набором рухів рук.

У майбутньому нам не доведеться турбуватись про те, щоб не втратити зв'язку ключів. Єдине, що потрібно - не забути кілька нескладних жестів, каже Цай Яо-Пінь з Науково-технологічного інституту Північного Тайваню.

Разом зі своїми помічниками дослідник Яо-Пінь розробив мікрочіп, який розпізнає рух у трьох вимірах. Система схожа на ту, якою користуються в бездротових контролерах ігрових приставок Nintendo Wii. Для створення ключа необхідно задати набір жестів, точне повторення якого й призведе до відмикання дверей.

"Невидимий ключ" отримав золоту медаль на міжнародній виставці з винаходів і технологій INST 2011, що проходила в Тайбеї з 29 вересня по 2 жовтня.

Учений Яо-Пінь поки не тестував спосіб відкриття дверей без ключа на мешканцях будинків, щоб дізнатись їхню думку. Проте фахівець заявив, що комерційно доступне пристосування з'явиться в середині майбутнього року: ним уже зацікавилось кілька компаній.

Зараз ви читаєте новину «Тайванський учений створив ключ, який розпізнає жести ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути