понеділок, 03 жовтня 2011 10:38

Студент створив прототип килима-літака

Студент створив прототип килима-літака

Студент Ной Джафферіс з Прінстонського університету створив надзвичайно складну структуру з електричних сенсорів і провідних ниток, з яких сплів унікальний матеріал, за своїми властивостями близький до текстильного.

Властивості цього матеріалу дозволяють створювати керовані повітряні хвилі, що проходять від одного краю об'єкта до іншого.

Якщо належним чином відрегулювати "хвилювання" цього матеріалу, то можна підняти його в повітря і навіть змусити пересуватись по прямій горизонтальній площині зі швидкістю близько 1 см/с.

У реального килима-літака є одна перевага й один недолік. Перевага полягає в тому, що ним можна керувати, як будь-якою машиною на повітряній подушці, якщо, звичайно, не брати до уваги швидкість і те, що він позбавлений механічних деталей, і в конструкції нічому ламатись. А недолік: вантажопідйомність килима-літака поки що дуже мала.

Для того, щоб підняти людину, розмах "крил", тобто протяжність матеріалу, має становити 50 метрів. Поки робота над даним проектом триває.


Зараз ви читаєте новину «Студент створив прототип килима-літака ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути