вівторок, 30 травня 2017 16:38

Стас Агапов розповів про досвід руферства
12

Руфер-відеоблогер Станіслав Агапов.
Фото: соцмережі
Руфер-відеоблогер Станіслав Агапов.
Руфер-відеоблогер Станіслав Агапов.
Руфер-відеоблогер Станіслав Агапов.
Руфер-відеоблогер Станіслав Агапов.

Зазвичай у великих містах, де базліч різноманітних дахів, доволі популярною субкультурою є руфери. Це люди, які досліджують важкодоступні дахи. У більшості випадків вилазять на них без необхідних дозволів і запитів до господарів будівель.

"Мені подобається висота, вона надає відчуття свободи", - каже руфер-відеоблогер з Києва Станіслав Агапов. Він розповів Gazeta.ua про свій досвід відвідування дахів.

У кожному районі 15-20 дахів для мене важливі

"Порахувати дахи, на яких був, я вже не можу. Від початку не рахував. Зараз по всім не лажу. У кожному районі 15-20 дахів для мене важливі. Це найвідоміші будівлі, житлові комплекси, торгові центри, адміністративні будівлі. 80 відстотків із них я облазив. На "хрущовки" я не лізу, бо вони майже всі одинакові. Мене цікавить конкретно конструкція. На дах ТЦ "Арена" потрапив не з першого разу, спочатку пішов подивитись як можна залізти, а тоді ухвалив рішення, коли туди іти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 спостереженнь з життя журналіста Богдана Кутєпова

Якщо є хоча б 5 процентів сумнівів я цього не роблю

"Я роблю зацепи на даху. Це, коли тримаєшся однією рукою, тіло звисає вниз. Перед тим дах перевіряю на стійкість, дивлюсь чи слизько. Все продумую. Якщо є хоча б 5 процентів сумнівів, я цього не роблю. Мені подобається висота, вона надає відчуття свободи. Це стало стилем життя. Я не сліпий фанатик, все контролюю".

Найстрашніше, коли ловлять не одну людину, а кількох

"Руф - це те, де потрібна логіка. Треба продумувати всі деталі, ідучи на дах. Це моє, бо я по життю маю свою стратегію, коли та що в мене буде. Я знаю алгоритм. Найстрашніше, коли на даху охорона чи поліція ловить не одну людину, а кількох, тоді треба, щоб одна версія була, чому ми там. А вони можуть відрізнятись, і так вирахують брехню. Я майже один лажу, або з тими людьми, яких добре знаю. Часто пишуть незнайомі люди у соціальних мережах, просяться піти зі мною на дах. Їх із собою не беру, бо не знаю, як себе поводитиме людина в екстремальній ситуації. Може здати мене та сказати, що ми там щось зламали. Все приходить із досвідом".

Зараз ви читаєте новину «Стас Агапов розповів про досвід руферства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути