середа, 25 листопада 2015 06:34

За вивішений український прапор у Москві руферів арештували на 10 діб

За вивішений український прапор у Москві руферів арештували на 10 діб
Фото: ovdinfo.org

Таганський суд Москви засудив трьох активістів до адміністративного арешту за проукраїнську акцію. За синьо-жовтий прапор на багатоповерхівці людям дали 10 діб арешту, передає Радіо Свобода.

У момент затримання у активістів не було з собою паспортів, тому те, що вони не змогли їх пред'явити співробітники російської поліції розцінили як відмову і кваліфіковано як "непокора законній вимозі співробітників поліції".

На думку захисту, поліцейські під час затримання перевищили свої повноваження, для арешту прибув наряд автоматників, поліцейські грубо поводилися. Ніч учасники акції провели у Таганському відділку поліції, де їх не годували і не дозволяли спати.

Засідання у Таганському районному суді Москви тривало цілий день. Часу для ознайомлення захисту з 24 сторінками справи було дано недостатньо (30 хвилин), клопотання про перенесення справи для більш детального ознайомлення було відхилене. Також, захист оголосив кілька клопотань, зокрема про необхідність запросити наявних свідків і пошуку невідомих (робітників, які були присутні на місці інциденту). Але клопотання були відхилені.

Нагадаємо, в понеділок п'ять активістів із проєвропейського руху "Єдність рівних" видерлися по будівельному риштованню на недобудовану висотку біля Котельницької набережної та повісили український прапор та стяг своєї організації. Акцію присвятили річниці початку протестів в Україні з вимогою підписати асоціацію з ЄС.

Кількох учасників акції солідарності затримали та доправили у відділок. Нагадаємо, один із руферів за подібну витівку отримав 2 роки колонії.

Зараз ви читаєте новину «За вивішений український прапор у Москві руферів арештували на 10 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути