Ексклюзиви
пʼятниця, 14 січня 2011 14:23

Стан здоров'я людини може визначити дзеркало (ФОТО)

Японсько-американський електротехнічний концерн NEC Avio Infrared Technologies Co. Ltd. представив новий безконтактний термометр у вигляді звичайного настільного дзеркала.

Дзеркало-термометр попереджає людину, що вона перегрівся і, найімовірніше, хвора. Якщо такими дзеркалами обладнати аеропорти, вокзали та інші громадські місця, то людина зможе дізнаватися про появу перших ознак інфекційних захворювань (грипу, наприклад) не використовуючи звичний термометр.

Протигрипозні датчики від компанії NEC Avio Infrared Technologies Co. Ltd. вже не перший рік допомагають боротися з епідеміями. Так, в 2009 році в Росії, в пермському аеропорті з'явилися тепловізори, які реагують на перегріті тіла в натовпі. Градусник-дзеркало - засіб індивідуального контролю, призначений для використання в громадських місцях. Тобто тепловий датчик не "виловлює" застудженого з натовпу, а інформуватиме кожного про температуру його тіла.

Щоправда, відбувається це не від того, що людина дивиться в дзеркало, а тому, що з дзеркала, яке працює лише як засіб залучення уваги, на людину "дивиться" температурний датчик.

"У верхню частину дзеркала вбудований одноелементний детектор типу пірометра, дані з якого виводяться на дисплей - поверхню дзеркала", - прокоментував Infox.ru схему роботи пристрою технічний директор російського представництва NEC Михайло Віхров.

Зараз ви читаєте новину «Стан здоров'я людини може визначити дзеркало (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути